Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Ασύρματα δίκτυα τύπου Wi Fi

Τα δίκτυα τύπου Wi Fi (Wireless Fidelity) αποτελούν την ασύρματη λύση για να υλοποιήσουμε δίκτυο υπολογιστών σε έναν χώρο.
Το μεγάλο προσόν της χρήσης ενός WiFi δικτύου είναι η ευκολία να προσθέσουμε τερματικά (π.χ. υπολογιστές , εκτυπωτές , ασύρματες κάμερες) γιατί δεν απαιτείται καμία πρόβλεψη για καλώδια ή κάτι άλλο εκτός από το να βρίσκονται οι προς χρήση συσκευές στην εμβέλεια του ασύρματου δικτύου μας.
Σχετικά με την λειτουργία και τις προδιαγραφές των δικτύων WiFi υπάρχουν πρότυπα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον διεθνή οργανισμό IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers) και περιγράφονται με το χαρακτηριστικό 802.11.
Το 802.11 είναι ο αριθμός της επιτροπής του IEEE η οποία εξελίσσει πρότυπα για τοπικά ασύρματα δίκτυα (wireless local area networks).
Το πρότυπο 802.11 διαιρείται σε υποκατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των συσκευών που το αποτελούν.
ΠρότυποΣυχνότηταΔεδομένα / secΕιδικό χαρακτηριστικό
802.11a5 GHz54 MbpsOFDM
802.11b2.4 GHz11 MbpsHigh Rate DSSS
802.11cAP Bridge Operation Procedures
802.11d5 GHzGlobal Harmonization
802.11eΒελτιωμένη ποιότητα υπηρεσίας
802.11fΧρησιμοποιείται για επικοινωνία μεταξύ των access points
802.11g2.4 GHz54 Mbps Υπάρχει εμπορική διάθεση
802.11h5 GHzΒελτιωμένη διαχείριση ισχύος
802.11iΒελτιωμένη ασφάλεια
802.11n300 MbpsΑυξημένη εμβέλεια & ταχύτητα

Το wifi σε κάθε σπίτι

Δημιουργώντας ένα ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μας η στον χώρο εργασίας μας έχουμε την ελευθερία να προσθέσουμε όσες συσκευές θέλουμε χωρίς επιπλέον καλώδια και υποδομές.

Ηδη κυκλοφορούν στην αγορά εκτός από τους υπολογιστές συσκευές mp3 players, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, DVD players και τηλεοράσεις κάνοντας ευκολότερη την ανταλλαγή πληροφοριών και την πρόσβαση στο internet.

Creative Commons License
Αρθρο για ασύρματα δίκτυα αναφορά www.plusnet.gr διέπεται από άδεια Creative Commons Αναφορά 3.0 Unported.

Μετάβαση στην σχετική κατηγορία προϊόντων


Νέα προιόντα

Η συνδρομητική τηλεόραση nova και οι μοναδικές τηλεοπτικές εμπειρίες που προσφέρει, είναι στη διάθεσή σας, από 1η Δεκεμβρίου, σε όλα τα Καταστήματα Forthnet!

Ειδικότερα, στα εξειδικευμένα καταστήματα broadband της Forthnet, μπορείτε να: αποκτήσετε όλα τα πακέτα συνδρομής nova και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ, αν είστε ήδη συνδρομητής nova, θα έχετε τη δυνατότητα να εξοφλείτε τον λογαριασμό σας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, αναμονή ή ταλαιπωρία και με άμεση ενημέρωση της συναλλαγής σας!

Αποκτήστε Forthnet 2play, για να μιλάτε και να σερφάρετε ελεύθερα με 39,90€/μήνα και μαζί πλήρη εξοπλισμό & συνδρομή nova στη μισή τιμή!

Δείτε τον νέο κατάλογο των καταστημάτων Forthnet

Κατάλογος Καταστημάτων forthnet

Υποστηρίζουμε το έργο της ομάδας Ι3 του Ebusinessforum
Creativecommons

Το KX-TDA15 το νέο IP τηλεφωνικό κέντρο της Panasonic

Tο νέο KX-TDA15 συνδυάζει τις προηγμένες δυνατότητες και εφαρμογές ενός IP τηλεφωνικού κέντρου με την αξιοπιστία που παρέχει η τεχνολογία IP. Έχει την δυνατότητα σύνδεσης με έως 20 εσωτερικούς συνδρομητές (ψηφιακές συσκευές ή απλές τηλεφωνικές συσκευές) έχοντας συμβατότητα με όλες τις συσκευές της Panasonic και έως 8 εξωτερικές γραμμές (αναλογικές, ISDN-BRI) καθώς και 4 κανάλια VoIP. Έχει επίσης, δυνατότητα δικτύωσης μέσω ψηφιακού φορέα ISDN-BRI QSIG, καθώς και με αξιοποίηση του πρωτοκόλλου IP.

Plotters για Φωτογραφία και Παραγωγή Δοκιμίου

Τα συστήματα εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους imagePROGRAF iPF5100, iPF6100, iPF8100 και iPF9100, με δυνατότητα εκτύπωσης σε πλάτη 17''/24''/44''/60'' αντίστοιχα, διαθέτουν 12-χρωμο σύστημα μελανιών τύπου pigment και προσφέρουν μία από τις ευρύτερες χρωματικές γκάμες στις κατηγορίες τους.


Συναγερμοί, Συστήματα καταγραφής είκόνας, Συστήματα ελέγχου πρόσβασης, Πυρανίχνευση, Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου, συνδέσεις ADSL, τεχνική υποστήριξη υπολογιστών και δικτύων, τηλεφωνικά κέντρα, φωτοαντιγραφικά, Plotter, Οπτικές ίνες, Εγκαταστάσεις δορυφορικής τηλεόρασης και internet